SWE 213

Båtnamn: Clara

Ägare: Frederick Lindgren

Motor: mb2/50s med dynastart

Stad: Stockholm

Inköpsdatum: 2012

Beskrivning:

Förlängd bom (60 cm) och utbyggd akterrunda ger ca 23 kvm i storen ger bättre tryck på rodret (Rivalen är normalt alldeles för neutralstyrd för att kunna ta riktig höjd på kryssen), möjlighet att segla med mindre försegel samt en båt som seglar mycket bättre på bara storseglet vid hamnmanövrer. Skotskenan också flyttat från bridgedäck till en löstagbar balk längre akterut i sittbrunnen (ger ett storskot som inte sitter i vägen i rufföppningen samt att skotet inte rappar till en gast som sitter bekvämt mot ruffskottet vid ofrivilliga gippar).

Durken höjd ca 40 mm samt ytterligare 50 mm i hörnorna framför rorsmansbänken (ger möjlighet att segla med öppna självlänsar även på kryssen utan att det kommer upp vatten i sittbrunnen). Nåtad teakdurk. Till nästa år ska även rorsmansbänken höjas ca 60 mm för bätte sikt föröver samt kläs med nåtad teak.
I övrigt fräscha segel, 44 watts solpanel på rufflucksgaraget, dubbla batterier, kylbox, Wallasvärmare, nya dynor i hela båten (inkl bäddmadrasser), nylackad inredning, bomtält, Andersen self-tailingwinchar etc.

Med det storseglet (23 kvm) mäter inte båten in som en Rival 22 längre och kan inte segla entypskappsegling eller enligt SRS på Rivalens entypstal. Det är däremot tilåtet att segla med en längre bom och skotskenan monterad längre akterut. Förbundets kommentar.

2006-10-19
Jag har ju lovat att skicka lite bilder på min MB2 med Dynastart. I helgen blev det äntligen läge för det så här kommer några bilder. Jag har alltså gjort en enkel skyddsplåt i aluminium kompletterad med en liten rostfri bunke stulen i köket hemma.

Plåten sitter fast med bultar och vingmuttrar. Skulle jag behöva använda startapparaten för att batteriet skulle vara urladdat så är det bara att ta bort plåten och skruva dit startapparaten. Anledningen till att den inte sitter på permanent är att den skramlar en del vilket jag tycket är onödigt att behövas stå ut med när det är så enkelt att montera den.

Jag är nöjd med Dynastarten. Motorn blir oerhört lättstartad och oftast behöver man varken choka eller gasa. Laddningen fungerar också bra ? dock ej på tomgång.

Bifogar också bilder på teaken i sittbrunnen. Jag har höjt durken ca 40 mm för bättre avrinning och höjt rorsmansbänken med ca 65 mm för bättre framåtsikt. Det hela blev mycket snyggt tycker jag. På ena bilden syns också den löstagbara skotbalken (på den andra är den borttagen) som jag har nu när jag förlängt bommen med 60 cm . Jätteskönt att få bort skotet från rufföppningen

Historia:
Såldes av Göran och Eva Haglund till Frederick Lindgren 2012. Då bytte hon namn till Clara från Sjöfröken III .